Budownictwo i architektura : Gallipoli Agadere Memorial & Hospital Museum Wniosek / Ziya Imren, Bar Ş Ekmekçi, Münire Sagat

Dzięki uprzejmości Ziya Imrena, Bar.
Ş Ekmekçiego i Münire Sagata Ziya Imrena, Bar.
Ş Ekmekçiego i Münire Sagata podzieliliśmy się z nami drugą nagrodą za Muzeum Pamiątek i Szpitali w Gallipoli Agadere.
Jedną z głównych idei projektu jest wprowadzenie nowoczesnego podejścia do koncepcji konserwacji.
Rezultatem jest rozwiązanie, które szanuje męczenników i ziemię, ale jednocześnie jest tym, w którym pamięć historyczna jest chroniona poprzez eksponowanie potencjału historycznego i kulturowego.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Obszar projektowania to miejsce, w którym ranni żołnierze byli traktowani w namiotach podczas bitwy pod Gallipoli.
W tej perspektywie podejście ogólne definiuje się jako ponowne odkrycie potencjału ziemi i wykorzystanie jej w sposób, który jest wart świętego miejsca, które stanowi w pamięci historii.
Dzięki uprzejmości Ziya Imren, Bar.
Ş Ekmekçi i Münire Sagat To miejsce jest krajem, w którym wszędzie pozostały resztki wojny, historyczne dziedzictwo, krew męczenników i weteranów, a turecka historia zostaje ponownie napisana.
Z racji tego, że projekt muzeum jest skonstruowany w sposób, który wkracza na ląd z minimalnym dotyku.
Projekt przestrzenny budowany jest zgodnie z obiegiem odwiedzających.
W tym sensie zwiedzający będą mogli wyjść z zamkniętych pomieszczeń wystawowych przez podwyższony chodnik i doświadczyć różnic w swoich zmysłach wizualnych i fizycznych.
Dzięki uprzejmości Ziya Imren, Bar.
Ş Ekmekçi i Münire Sagat Podniesiony chodnik, tarasy i ściana męczeńska (na której wygrawerowano nazwy zaginionych), które znajdują się w interfejsie utworzonym przez te zamknięte miejsca, są centralnym punktem punkty zewnętrznej lokalizacji.
Również na ścianie męczeńskiej, oprócz nisz z goździków, znajdują się puste nisze, które reprezentują niezidentyfikowanych męczenników.
Interfejs kończy się oglądaniem tarasu, który dominuje nad całą doliną i wąskim morzem.
Dzięki uprzejmości Ziya Imren, Bar.
Ş Ekmekçi i Münire Sagat Krążenie muzeum jest ustawione liniową ścieżką ze scenariuszem napisanym dla zdrowia.
Głębokie poczucie przestrzeni wystawienniczych nawiązuje do wąskich i długich bulwarów, w których nasi męczennicy żyli miesiącami.
Wysokość i szczelność tych przestrzeni określa uczucie samotności dla odwiedzających.
Dzięki uprzejmości Ziya Imren, Bar.
Ş Ekmekçi i Münire Sagat Sugestia podniesienia muzeum bez naruszania terenu kieruje wykorzystaniem elementów stalowych w systemie konstrukcyjnym.
Stalowy system konstrukcyjny jest najbardziej odpowiednim elementem konstrukcyjnym pod względem utrzymania, realizacji i zrównoważonego rozwoju dla tego miejsca.
Dzięki uprzejmości Ziya Imren, Bar.
Ş Ekmekçi i Münire Sagat Architekci: Ziya Imren; Architekci krajobrazu: Bar.
Ş Ekmekçi, Münire Sa.
At Lokalizacja: Canakkale, Turcja Konsultant architektoniczny: Ufuk Cesur Supporter: Yakup Koçak Status konkursu: druga nagroda
[przypisy: Grzejniki dekoracyjne łazienkowe, grzejniki elektryczne, kabiny toaletowe ]

Powiązane tematy z artykułem: Grzejniki dekoracyjne łazienkowe grzejniki elektryczne kabiny toaletowe