Budownictwo i architektura : Vigneux School / AR + TE Architectes

Dzięki uprzejmości AR + TE Architectes Projekt szkoły AR + TE Architectes, położony na południu miasta Vigneux-sur-Seine pod Paryżem, składa się z restrukturyzacji i przyszłego rozszerzenia w grupach klas macierzyńskich i elementarnych w jednym obiekcie .
Operacja obejmuje restrukturyzację wszystkich pomieszczeń edukacyjnych (sale lekcyjne i pomieszczenia pozaszkolne) oraz rozbudowę o utworzenie obiektów edukacyjnych i psychomotorycznych (biblioteka, informatyka i klasa motoryzacyjna).
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Położona w dzielnicy w miejskim renowacji finansowanej przez ANRU (Narodowa Agencja ds.
Remontu Miejskiego), szkoła jest wyłożona na północy i na wschodzie budynkami o typowej liniowej obudowie o ośmiu kondygnacjach, na południu wolnym gruntem, na którym obudowa zostanie wybudowana, a na zachodzie podmiejska dzielnica.
Wszystkie budynki poza przedłużeniami zostały zrealizowane przez architekturę AUA w latach 1969-1975.
Budynki szkolne zostały zbudowane przez architektów Paula Chemetova i Jean Deroche w latach 70-tych.
Te trzy szkoły są adaptacjami metalicznych procesów konstrukcyjnych typu przemysłowego.
Dzięki uprzejmości AR + TE Architectes.
Zainteresowanie uprzemysłowionym systemem konstrukcji polega właśnie na największych możliwościach kombinacji, jakie nam dają.
Rzeczywiście, gospodarki związane z powtarzalnością elementów mogą zostać ponownie zainwestowane w jakość montażu grup.
P.
Chemetov, J.
Deroche.
Budynek będący przedłużeniem będzie miał konstrukcję mieszaną typu beton i metal i będzie obejmować klasę motoryki, bibliotekę, salę komputerową i toalety z dostępem od sądu.
Te dwa poziomy będą komunikować się poprzez wewnętrzny obieg pełnej stopy z budowaniem istniejącej edukacji.
Klasy przedszkola będą integrować przestrzenie parteru obecnego budynku, a szkoła podstawowa zajmie klasy na piętrze.
Dzięki uprzejmości AR + TE Architectes Nowy budynek będzie odpowiadał temu samemu zarysowi gzymsu z istniejących elewacji całego kompleksu szkolnego, który będzie znany, ustawia aluminium z elementami w kolorze metalicznym, pokrytym czerwienią ochry.
Dwa korty planowane są w wolnej woluminie na parterze.
Nowy budynek został ustanowiony przez jeden unitarny i kompaktowy budynek, ale składa się z trzech elementów programu: (pokój motocyklowy, biblioteki i pomieszczenia komputerowe i toalety), metalowy bardage, a także struktura odsyła do metalicznego systemu uprzemysłowionego przez szkołę zbudowany w latach 60-70.
Dzięki uprzejmości AR + TE Architectes zostaną utworzone lokale położone na parterze rozszerzenia.
podstawa.
drewno bardage i towarzyszy wizualnie drewniane zamknięcia między oboma kursami na zewnątrz i obu kortach.
Prace nad restrukturyzacją przestrzeni zewnętrznych mają poza celem, stworzenie wewnętrznej centralnej ścieżki rozmieszczenia wszystkich budynków poprzez przedefiniowanie i hierarchiczną organizację cyrkulacji i dostępów.
Przestrzenie zewnętrzne zostaną wykończone elementem zawierającym boisko szkolne i zrealizowane przez biały budynek, w tym pomieszczenia sportowe i gimnastyczne.
plan 01 Architekci: AR + TE Architekci Lokalizacja: Vigneux-sur-Seine, Francja Architekt Wykonawca: Carlos Barba (AR + TE, Architektura + Territoire) Architekt Współwykonawca: Jean Christophe Morisseau Firma inżynieryjna: CTC Ingenierie Klient: Miasto Vigneux- projekt sur-Seine Powierzchnia: 3550 m2 Budżet: 4 350 000.
Rok projektu: 2012-2014
[więcej w: cennik budowlany fundamenty, zbrojenie rozproszone cena, deski na ogrzewanie podłogowe ]

Powiązane tematy z artykułem: cennik budowlany fundamenty deski na ogrzewanie podłogowe zbrojenie rozproszone cena