Kącik architekta – Qlab / assemblageSTUDIO

assemblageSTUDIO zdobył niedawno niekompletną nagrodę AIA Nevada za swój projekt Qlab.
Wspólna atmosfera otwartej współpracy i interakcji zastąpiła typowe biuro otwarte, aby stworzyć nowe pokolenie, które zasiliło centrum Las Vegas.
Pragnienie bycia pochłoniętym i otoczonym przez podobne organizacje z odrodzonym podejściem do centrum.
Ten duch został uchwycony w projekcie poprzez połączenie modułowej przestrzeni biurowej kawiarni, salonu, mieszkalnej i otwartej przestrzeni.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Kompleks składający się z 14 zatok zaprojektowano do współpracy między lokatorami.
Siatkowe ekrany otaczają zewnętrzną stronę, aby filtrować i ekranować z trudnych warunków, jednocześnie umożliwiając przesuwanie się postaci w poprzek kompleksu.
Wewnątrz pomieszczenia są otwarte i widzą się nawzajem.
Kawiarnia i salon są włączone, aby zapewnić nieformalne przestrzenie, w których można się zbierać.
Dzięki uprzejmości assemblageSTUDIO Materiały kompleksu są pokorne; zwietrzałej stali, płyty formowane z betonu, siatki i gipsu rozmieszczone w celu zachęcenia do otwartości formy i interakcji.
Projekt jest próbą odświeżenia obszaru śródmiejskiego położonego pomiędzy biurem a dzielnicą artystyczną.
Kompleks wypełnia część pierwszej alei teraz pod działaniami przebudowy, aby poprawić krajobraz ulic.
wejście na wschód Architekci: assemblageSTUDIO Lokalizacja: Las Vegas, Nevada, Stany Zjednoczone Design Team: Eric Strain.
Principal, Drew Gregory, Blaine Verlanic, Torrey Tracy, Rhett Noseck Typ projektu: Materiały biurowe: Forma płyty betonowej, blacha perforowana, stal zardzewiała, gips
[hasła pokrewne: Skoki tandemowe, ogrzewanie elektryczne, nagrzewnice powietrza ]

Powiązane tematy z artykułem: nagrzewnice powietrza ogrzewanie elektryczne Skoki tandemowe